torsdag 21 januari 2010

Gott nytt vinår


God (sen) fortsättning på er, kära vinnördar. Det har visst tagit ett bra tag för mig att ta mig för att uppdatera. Inte är det pga utebliven alkoholkonsumtion heller (fattas bara!), utan snarare ren och skär lathet. Do forgive me.

Våren tycks full av vinprovningsuppdrag, vilket glädjer mig, även om jag tyvärr precis fick tacka nej till ett av de mest spännande: en dagsaktivitet med vinkunskap menad att äga rum före kvällens bal en lördag i mars (därikring jag dessvärre fyller år och befinner mig på annan ort). Trist, men inte mycket att göra åt. Redan på tisdag är det i alla fall dags för den första och om bara ett par veckor ska jag hålla i en riojaprovning på jobbet. Good times!

André Clouets roséchampagne som jag drack på nyårsafton var både god och prisvärd (319) och rekommenderas varmt. Ett rödvin som har lyckats sticka ut på sistone är australiensiska Fox Creek Red Baron för 109. Visserligen shiraz från down under, men inte från Barossa, och den är riktigt, riktigt bra. Fruktig, full av björnbär och lakrits (fänkål) och väldigt min stil.

Pinot noiren blev underbar till annandagens (faktiskt) kalkonmiddag, min Lagavulin -91 var mycket uppskattad, glöggen är sedan länge uppdrucken och utkastad och några nya viner har tagit plats i mitt vinställ. Jag borde införskaffa några fler i helgen.

På återseende.

Inga kommentarer: