måndag 8 december 2008

I december och i Dublin


Efter att ha spenderat en långweekend i Dublin har jag nu återvänt lagom för att läsa in mig på Systembolagets Decembernyheter, då det stundar jobbtillfällen runt Lucia.

Vi har lite dyrare, franska pinot noirer, som exempelvis Pommard. Vidare följer en och annan billig, australiensisk shiraz (Madison Ridge) eller merlot (Kirrihill) och Kronstams amerikanska favoriter: Rock Rabbit och Line 39 - shiraz vs petite sirah.

Själv är jag bra nyfiken på sydafrikanska Anura, som ligger på 119:-.

Vad gäller vita viner så står det mellan chilenska Errazuriz, franska Les Faïsses och chilenska Arboleda. Personligen hade jag gått på det franska.

Mackmyras Special 01 har verkar hittills ha fått goda recensioner. Själv har jag ännu inte fått den äran. Vissa hävdar att Lagavulins Distillers Edition också är grym. Jag ligger i lä även där.

I Dublin blev det naturligtvis en del Guinness (en av mina all time favorites), men även lite sydafrikanskt Nederburg (för nostalgins skull), en dyrare Cava (Amorany, Manuel Martinez-producerat) och ett vitt, förvånansvärt gott, pinot grigio-baserat.

2 kommentarer:

Angelica sa...

Tjena Matilda!
Inte visste jag att du var så haj på viner!
Jag är lite nyfiken på Beaujolais Nouveau 2008 (nr 96748). Stämmer det som Carl-Jan sa att den smakar skumbanan??

Matilda / Maddie sa...

Haha. Ursäkta det sena svaret. Det står i alla fall att den officiellt ska lukta skumbanan, men jag har faktiskt inte testat så jag har ingen aning. Inget jag skulle rekommendera, dock. ;)