tisdag 7 oktober 2008

Och så vidare


Jag unnade mig en weekend i paradiset (läs: stugan på landet i Hälsingland), något som medförde viss alkoholkonsumtion.

Först ut blev Kenwood, en amerikansk carbernet sauvignon (2 % merlot) med tydliga gräs- och mjölkchokladinslag. Den var riktigt god. Men tillfällig, så det gäller att snabba på om man känner sig sugen.

Vidare följde Arboleda, en chilenare med sanslöst mycket bärsmak och, mycket riktigt, tydliga ekinslag. Oktobernyhet som lär finnas kvar åtminstone månaden ut. God, men det finns bättre för lägre priser...
Pappa och jag var överens om att hans Mackmyra var lite småläcker, om än aningens spritig, och lite för icke-rökig för min smak.

Sedan hällde jag i mina kära föräldrar lite Café. Ni vet. Kaffevinet. Som jag testade i somras och rentutav älskade. Nå. I take it back! Inte säker på exakt vad som har hänt, men det smakar definitivt inte lika bra som det gjorde då. Det är visserligen möjligt att just den omgången blivit dålig, men jag har faktiskt hört från andra källor att även de var mindre belåtna. Så. Det kan vara värt att ge sig på mest för att det är så unikt. Men som sagt. Be warned. Och det finns betydligt bättre viner där ute just nu.

Inga kommentarer: